De voordelen van saffraan

Saffraan is een kruid dat al eeuwenlang gebruikt wordt voor verschillende doeleinden. Dit kruid wordt gewonnen uit de Crocus sativus en beschikt over meerdere voordelen. In dit blogartikel gaan we een enkel van de belangrijkste voordelen voor je op een rijtje zetten, zodat je precies weet waarvoor je deze specerij kunt gebruiken. Lees snel verder voor meer informatie.</p>

 

Gunstig voor de gezondheid

 

Eén van de belangrijkste voordelen van saffraan en ook één van de redenen waar dit kruid haar populariteit aan te danken heeft zijn de gezondheidsvoordelen waar je op kunt rekenen. Saffraan oefent namelijk een positieve invloed uit op onder andere het cardio-vasculaire systeem, het ademhalingsstelsel, de gemoedstoestand, maar het kan bijvoorbeeld ook gebruikt worden om verschillende pijnklachten in het lichaam te verlichten.

 

Het op smaak brengen van gerechten

 

Saffraan brengt niet enkel en alleen gezondheidsvoordelen met zich mee, want in de praktijk wordt deze specerij ook vaak gebruikt om gerechten extra op smaak te brengen. Saffraan heeft een honingachtige, aardse smaak en leent zich ideaal voor gerechten uit verschillende werelddelen. Pas wel goed op met hoeveel saffraan je aan je gerechten toevoegt, aangezien er in de meeste situaties maar een kleine hoeveelheid nodig is. Te veel saffraan kan ervoor zorgen dat de originele smaak van het gerecht verloren gaat en dit is natuurlijk niet iets wat je wenst.

 

Waardevol 

 

Saffraan is een dure specerij en het werd vroeger weleens gezien als het ‘rode goud’. Vooral in de tijden van de Gouden Eeuw in Nederland was dit specerij bijzonder waardevol en werd het vaak als handelsmiddel gebruikt. Inmiddels is deze tijd natuurlijk al lang en breed voorbij, maar een feit blijft wel dat deze kruiden ook vandaag de dag nog steeds bijzonder waardevol zijn. Een nadeel hiervan is dat er veel namaakkruid in omloop is en dit is dan ook precies de reden dat het wordt aangeraden om je saffraan altijd bij een gerenommeerde verkoper te halen. Lees dan ook altijd reviews of ga langs bij de verkoper in kwestie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *