Zilveren Champignon 2012

het Huis van de Smaak

De Zilveren Champignon is een culinaire kookwedstrijd voor professionele koks. Het doel is om het gebruik van champignons te stimuleren en ideeën te generen voor nieuwe gebruiksmogelijkheden.

De Zilveren Champignon vindt dit jaar plaats in het Huis van de Smaak op de Floriade in Venlo. De culinaire wedstrijd is dan ook speciaal afgestemd op de Floriade. Zo zijn er ruim vijftien verschillende rondes. Aan het begin van de ochtend ontvangen de koks een ‘black box’ met daarin de ingrediënten waar ze die dag mee aan de slag gaan. Ingrediënten die standaard in de black box verwerkt zijn, zijn onder andere de shiitake, oesterzwam, kastanje champignon en de witte champignon. De koks zijn vrij om te bepalen wat ze met de ingrediënten gaan maken. Wel moet er een vegetarisch gerecht bereid worden, evenals een amuse, een voorgerecht, hoofdgerecht en een dessert. Vervolgens bepaalt de jury aan de hand van de presentatie, creativiteit, verwerking van de champignons en hygiëne wie de dagwinnaar is. De winnaars uit de voorrondes gaan vervolgens door naar de kwartfinale. De finale vindt plaats op dinsdag 2 oktober in het Huis van de Smaak op de Floriade. Voor de winnaar ligt er een peugeot 107 in het verschiet die op orginele wijze ingepakt zal worden in folie van de witte champignon.

De organisatie van de Zilveren Champignon is dit jaar in handen van Hein Willemsen en Peter Zandboer. Opdrachtgever is het GroentenFruit Bureau handelend namens de Stuurgroep Promotie Champignon van het Productschap Tuinbouw. De Zilveren Champignon wordt mede mogelijk gemaakt door de Mushroom Foundation, Oesterzamtelers, diversen sponsoren en Peugeot.

 

Week van de Champignon

Op de Floriade is er speciale aandacht voor champignons. Bezoekers worden geïnformeerd over de innovatieve paddenstoelenteelt en krijgen de gelegenheid om te genieten van de smaak van champignons in het Huis van de Smaak. In de Week van de Champignon van 1 tot en met 7 oktober 2012 vinden tal van activiteiten plaats rond Nederlandse champignons.

>> Meer informatie over de Floriade
>> Meer informatie over de Floriade inzending Groenten Fruit en Champignons
>> Meer informatie over het Huis van de SmaakGroentenFruit Bureau - Zilveren Champignon
Disclaimer

Copyright GroentenFruit Bureau 2011

GroentenFruit Bureau 2x2