Hoe het ooit begonnen is

De wedstrijd om de Zilveren Champignon bestaat sinds 1984. Het was een wedstrijd tussen (top)koks die verschillende (kleine) gerechten met paddenstoelen ontwikkelden en bereidden. In de loop der tijd is de wedstrijd op kleine onderdelen aangepast. In 2009 is met een jubileumevenement de laatste editie van de Zilveren Champignon georganiseerd.

Het idee van de Zilveren Champignon is in 1984 gekomen van Peter Zandboer, patron-cuisinier van restaurant Het Huys van Voskens in Tilburg. Dit ging in samenspraak met diverse paddenstoelentelers. De organisatie was jaren in handen van Peter Zandboer. Later werden de voorbereidingen door Alliance Gastronomique Néerlandaise uitgevoerd, een samenwerkingsverband van toprestaurants. De opdrachten aan de deelnemers is in de loop der jaren veranderd. Evenals de locatie en opzet van de wedstrijd.

Tot 2008 is de Zilveren Champignon georganiseerd tijdens de Horecavakbeurs in Noord-Brabant.

Klik hier voor meer informatie over Zilveren Champignon 2009

Mede mogelijk gemaakt door:

kookstudiogids.nl

 


www.twitter.com/champignon2011

 


Laatste nieuws:



GroentenFruit Bureau - Zilveren Champignon
Disclaimer

Copyright GroentenFruit Bureau 2011

GroentenFruit Bureau 2x2