Profiel Jan Smink

Jan SminkDrieëntwintig jaar jong is deze talentvolle sous-chef van Restaurant De Heeren van Harinxma op Bilderberg Landgoed Lauswolt in Beetsterzwaag.

 Jan volgde zijn opleiding aan het Deltion College in Zwolle en het Linde College in Wolvega.
Sinds 2008 doet hij de Sterklas opleiding van het Gilde van Nederlandse Meesterkoks. Een opleiding die hij in de zomer van 2011 hoopt af te ronden.

Sinds september 2003 werkt Jan Smink in de praktijk. Hij was commis in Driewegsluis in Oldetrijne en in het Holiday Inn hotel in Wolvega. Hij was chef de partie in Hotel Van der Valk in Wolvega. Vanaf september 2006 tot september 2007 werkt hij bij restaurant Le Soleil in België.Aansluitend ging Jan Smink koken op Landgoed Lauswolt waar hij na vier jaar op 23-jarige leeftijd sous-chef werd.

Jan Smink heeft ervaring met wedstrijd koken. Na het behalen van de eerste plaats in het tv-programma Over de kook was Jan de commis van Meesterkok Marco Poldervaart bij de Bocue d’Or wedstrijden in het Zwitserse Genève en bij de wereldfinale om de Bocuse d’Or  in januari 2011 in Lyon.

<< Terug naar het overzicht



GroentenFruit Bureau - Zilveren Champignon
Disclaimer

Copyright GroentenFruit Bureau 2011

GroentenFruit Bureau 2x2