Profiel Maurits van Vroenhoven

Maurits van VroenhovenMaurits van Vroenhoven is sous-chef bij Unilever Corporate Centre Rotterdam, het hoofdkantoor van Unilever in Nederland.  

 

Opleiding

Na de Mavo-opleiding vervolgde Maurits van Vroenhoven zijn opleiding bij de School voor Consumptieve Technieken en volgde hij de MBO-opleiding uitvoerend horeca ondernemer.
In aansluiting verdiepte Maurits zijn kennis via diverse opleidingen en cursussen. 
Van Vroenhoven behaalde zijn wijncertificaat, slaagde als Leermeester, volgde een Covey training en diverse trainingen Nutrition & Voedselveiligheid.
Tijdens verschillende stages bij Unilever Food Solutions in Vlaardingen en in Rotterdam en bij het Landmark Manderin Hotel/Amber in Hong Kong deed Maurits van Vroenhoven de nodige praktijkervaring op.

 

Werkervaring

Maurits van Vroenhoven werd in 1999 Chef de Partie bij Maison Dupuy Hotel – restaurant Dominique’s  in New Orleans.
In 2000 en 2001 was hij Patissier bij het Amstel Intercontinental Hotel in Amsterdam en bij Grand Hotel Karel V in Utrecht.
Van 2011 – 2004 werkte Maurits van Vroenhoven als patissier/Chef de Partie bij Parkzicht-Entresol in Rotterdam.
Sinds 2004 is Van Vroenhoven Senior Chef de Partie en Sous Chef bij Unilever Corporate Centre in Rotterdam.

 

Overige activiteiten

Sinds 2005 is Maurits van Vroenhoven actief bij culinaire wedstrijden.
In 2005 werd hij derde bij de Roussillon Dessert Trophy
In 2007 werd zijn restaurant bij Unilever uitgeroepen tot Misset Beste Bedrijfsrestaurant van het Jaar 2007.
In 2007 won hij de Innovatie & Persprijs bij de kookwedstrijd De Zilveren Oester.|
In 2010 maakt Maurits van Vroenhoven een culinaire reis naar San Sebastian.
In 2011 volgt hij de Sushi workshop bij het Okura Hotel in Amsterdam



GroentenFruit Bureau - Zilveren Champignon
Disclaimer

Copyright GroentenFruit Bureau 2011

GroentenFruit Bureau 2x2