Profiel Meesterkok André van Doorn

André van Doorn is patron-cuisinier van Restaurant Kasteel Heemstede in Houten.
Na zijn basisberoepsopleiding volgden verschillende gespecialiseerde cursussen en vakopleidingen zoals dat van leermeester/coach en ondernemersopleidingen.
In 1985 behaalde André van Doorn het hoogst haalbare in zijn vakgebied: hij werd SVH Meesterkok.
Om praktijk- en leerervaring op te doen werkte André van Doorn bij grote chefs in Frankrijk zoals Gerard Pangaud in Parijs en George Blanc in Vonnais. Aansluiting volgde een periode op de M.S.Azur in Frankrijk en tijdens een wereldreis op de S.S. Rotterdam. Tenslotte deed André van Doorn ervaring op het Desert Princess Hotel in Palm Springs, USA.

 

Carrière

Van 1978 tot 1992 – Chef de Partie bij Restaurant De Hoefslag in Bosch en Duin (** Michelin)
Van 1982 – 1983 – Chef de Partie bij Alain Senderens, L’Archestrate in Parijs (***Michelin)
Van 1983 – 1985 -  Sous Chef de Cuisine bij Restaurant De Hoefslag in Bosch en Duin (**Michelin)
Van 1985 – 1998 – Chef de Cuisine bij Restaurant De Hoefslag
Van 1998 – 2001 – Director – Chef bij Hotel/Restauant De Hoefslag
Vanaf 2002 – Patron Cuisinier Restaurant Kasteel Heemstede, Houten (*Michelin)
André van Doorn kookte in de loop van zijn carrière regelmatig voor de Koninklijke Nederlandse familie.

 

Internationaal jurylid

André van Doorn heeft veel ervaring met culinaire wedstrijden. In 1989 nam hij deel aan de Bocuse d’Or in Lyon in Frankrijk waar hij een vijfde plaats behaalde. In 1996 was hij winnaar van de gouden medaille in de categorie vis van de Cuope d’Europe des Saveurs Régionales, Poitou Charante in Frankrijk.

In de afgelopen decennia is André van Doorn een ervaren en veel gevraagd jurylid bij culinaire wedstrijden. Hij was jarenlang internationaal jurylid bij diverse wedstrijden, zoals le Challenge Européen de la Gastronomie in Bordeaux, georganiseerd door Euro-Toques.
Vanaf december 2007 is André van Doorn voorzitter van Bocuse d’Or Nederland en internationaal jurylid bij de Europese Bocuse d’Or wedstrijden en bij de Wereldfinales om de Bocuse d’Or in Lyon

 

<< Terug naar het overzicht

 

 

 



GroentenFruit Bureau - Zilveren Champignon
Disclaimer

Copyright GroentenFruit Bureau 2011

GroentenFruit Bureau 2x2