Patron cuisinier Arjan Smit

Proeverij De Pronckheer, Cothen

Als klein jochie was ik al bezig met het hoogst haalbare uit mezelf te halen. Toen ik 13 jaar oud was werd ik op een landelijk judokampioenschap 3e , waarop ik besloot ermee te stoppen en te gaan volleyballen. Op mijn 15e jaar was ik de jongste eredivisie speler van Nederland, speelde in het Nederlands jeugdteam en had een contract bij Starlift in Voorburg onder de sponsorleiding van Dée Stoop. 
De drang naar een eigen bedrijf was sterk aanwezig. School daarentegen was niet voor mij weggelegd dus een praktijkopleiding was logisch.
Op mijn 23e had ik de verantwoording over de toen zeer gerenommeerde keuken van De Coninck van Portugael in Utrecht en op mijn 28e mijn eerste eigen bedrijf.
De drang om te werken met verse producten uit de streek rondom Utrecht nam toe.
Lammeren van mijn zwager uit Langbroek gaven mij de impuls om dat op de kaart ook zo te benoemen: - Proeverij van Langbroeks lamsvlees.

In 1992 ontmoette ik mijn huidige zakelijke en privé partner Inge Stolk waarmee ik een chauffeurscafé in Cothen kocht en het de naam Proeverij de Pronckheer gaf.
Regionaal en streekgebonden koken was van af het begin ons doel. Jagers en boeren voorzien ons van de meest verse en eerlijke spullen en alles wordt ter plekke uitgebeend en verwerkt. 
Wars van alle recensies trekken wij ons eigen plan en werken wij op ons eigen wijze. Het resulteerde in een aantal leuke en eervolle vermeldingen zoals winnaar Gouden Pollepel 2007 en nominatie van Held van de Smaak, Verbondsprijs en een steeds groter wordende vaste gastenkring.

In 2009 werd ik gevraagd door Guido Nijssen (ex hoofdredacteur Lekker) om naar de Filippijnen te komen om kookles te geven aan de leraren van de West Negros Universiteit.
In 2010 verzorgden wij het “Midzomernachtdiner” voor de Provincie Utrecht waar wij kookten voor 250 personen op de landingsbaan van vliegveld Soesterberg met voor 95% producten en ingrediënten uit de Provincie. We willen nog jaren met veel plezier en passie doorgaan.

Naam:
Geslacht:
Geboorte datum:
Geboorte plaats:
Partner:
      
(Arjan) A.J.M. Smit
Man
01-11-1962
Utrecht
Samenlevend
(Inge) I.I.R.W. Stolk 

     
Opleidingen:

  • Mavo 3 Woerden
  • Lts koks en bakkersopleiding Utrecht
  • Streekschool Gildevaart Nieuwegein zelfstandig werkend kok
  • Cafe en Restaurant papieren
  • Leermeester voor het leerlingwezen
  • Ondernemerstraining voor het leerlingwezen

1981/1982 Militaire dienst keuken officiersmes Soesterberg
1982/1983 3e jaars leerling restaurant De vier balken Haarzuilens
1983/1984 4e jaars leerling restaurant de Smidse Woerden
1984/1985 5e jaars leerling Hotel de Zalm Gouda
1985/1988 Chef kok Restaurant De Coninck van Portugael Utrecht
1988/1989 Chef kok Restaurant La Nuit Utrecht
1990/1995 Eigenaar restaurant Le Piano Utrecht
1995/2005 Eigenaar Proeverij de Pronckheer Cothen

 

<< Terug naar het overzichtGroentenFruit Bureau - Zilveren Champignon
Disclaimer

Copyright GroentenFruit Bureau 2011

GroentenFruit Bureau 2x2