Profiel Michel Hanssen

Michel Hanssen werkt sinds drie jaar als Creative Chef bij Heinz Food Service.
Na zijn opleiding deed Marcel praktijkervaring op in verschillen toprestaurants en tophotels in binnen- en buitenland.

Zoals de vier en vijfsterren hotels Grand Hotel ‘De Cocagne’ in Eindhoven, Clingendael Delta Hotel, Vlaardingen, Hotel Steigenberger Kurhaus in Scheveningen als 2e chef-kok, Casino in Scheveningen als plaatvervangend chef-kok, Hotel Restaurant Kasteel Erenstein in Kerkrade als Chef de cuisine, Hotel Pulitzer in Amsterdam als Executive Chef, Hotel ‘Graf Zeppelin’ in Stutgart (* Michelin ster) en Restaurant ‘Haeberlin’ in het Franse Illhausern (*** Michelin sterren).
Michel Hanssen specialiseerde zich in België in de techniek Suikerbewerking.
In 1983 werd Michel door H.M. Prinses Margriet geïnaugureerd als SVH Meesterkok. 

Naast zijn reguliere werkzaamheden was Michel jarenlang actief bij SVH, Stichting Vakopleiding Horeca. Hij werkte 6 jaar als freelance docent Onderwijs Centrum Horeca (SVH)  “Gespecialiseerd Restaurantkok” (voortraject SVH Meesterkok), Warme Keuken, Koude Keuken en Patisserie.
Gedurende vijf jaar was Michel lid van de Centrale Examen Commissie SVH leerlingstelsel en Middelbaar Horeca Onderwijs en werkte hij mee aan cursusontwikkelingen voor SVH.

Michel werkte mee aan diverse kookboeken, zoals Vegetarisch Fijnproeven, De beste recepten van een 100-tal vooraanstaande restaurants in Nederland en leerboeken voor Horecaonderwijs (Basis kooktechnieken, Sauzen).

Michel is lid van het Koksgilde en lid van het Gilde van Nederlandse Meesterkoks. Bij deze laatste organisatie was hij sinds zes jaar bestuurslid. Vanaf 2011 vervult Michel bij deze organisatie weer een bestuursfunctie. 

Vanaf 1993 werkt Michel Hanssen bij Unifine WIJKO als Culinary and Creative chef  op de afdeling Product Development Sauses & Spices en als culinary consultant / SVH Meesterkok werkzaam bij Unifine Foodservice Europe (onderdeel van de Suikerunie)
Sinds drie jaar, door overname, werkzaam in Product Development en Application als Creative Chef bij Heinz Food Service. 

 

<< Terug naar het overzicht



GroentenFruit Bureau - Zilveren Champignon
Disclaimer

Copyright GroentenFruit Bureau 2011

GroentenFruit Bureau 2x2