Profiel Meesterkok Frans Gerrits

Meesterkok Frans Gerrits heeft al meer dan dertig jaar een culinaire carrière achter zich. De eerste twintig jaar werkte Frans in verschillende toonaangevende restaurants.
Hij liep stage in grote Belgische, Franse en Nederlandse sterrenzaken zoals La Cravache d’or (** Michelin, Brussel), Les Frères Troisgros (*** Michelin, Roanne), George Blanc (*** Michelin, Vonnais) en De Heeren van Harinxma (* Michelin, Beetsterzwaag). Frans Gerrits nam deel aan tal van studiereizen waaronder een groot aantal naar wijngebieden. 

Frans Gerrits behaalde in 1986 de titel Meesterkok. Sinds 1990 zwaaide hij de culinaire scepter in het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven. Sinds maart 2011 werkt Frans Gerrits bij Unilever Food Solutions. 
Frans Gerrits won in 1993 de wedstrijd om de Zilveren Champignon. Gerrits staat bekend om zijn vakmanschap en kennis en is sinds 1994 een veel gevraagd jurylid bij culinaire wedstrijden. Frans was onder anderen jurylid bij de wedstrijd om de Zilveren Garde, de wedstrijd Institutioneel/convenience tijdens de Horecava, bij Bocuse d’Or Nederland.

Frans Gerrits schreef  twee kookboeken: Cucina Catharina (2008) en Koken met Contrast (2010). 

 

<< Terug naar het overzicht



GroentenFruit Bureau - Zilveren Champignon
Disclaimer

Copyright GroentenFruit Bureau 2011

GroentenFruit Bureau 2x2