Monique Nefkens winnares kookwedstrijd Zilveren Champignon

Monique Nefkens winnares kookwedstrijd Zilveren Champignon

Vandaag vond de 28e finale plaats van de Zilveren Champignon in het Huis van de Smaak op de Floriade. Winnares van deze culinaire kookwedstrijd Monique Nefkens heeft de jury, die bestond uit ruim 50 internationale topkoks en een aantal gerenommeerde culinaire journalisten, op een verrassende wijze weten te overtuigen van haar kookkunsten met onder andere haar favoriete paddestoel, de portobello. Nefkens, afkomstig uit Berkel-Enschot en werkzaam bij Cateringbedrijf Cream was de enige vrouwelijke finalist van deze kookwedstrijd. Tijdens deze finale streden de vier topkoks naast de titel de Zilveren Champignon en om de hoofdprijs: een Peugeot 107 verpakt in de huid van een champignon, gesponsord door Peugeot Nederland.

Finale Zilveren Champignon
Organisatoren Peter Zandboer, Hein Willemsen en Ad Berends zijn razend enthousiast over de 28e finale. ‘Het Huis van de Smaak was omgetoverd tot een heus culinair podium waar ruim 50 topchefs uit de internationale gastronomie, waaronder Onno Kokmeijer van Restaurant Okura le Ciel Bleu**, en een aantal culinaire journalisten de vier topchefs hebben beoordeeld. Foodtrendwatcher Hans Steenbergen heeft het programma op een originele wijze gepresenteerd’. Ook winnares Monique Nefkens reageert enthousiast over de finale: ‘ Ik vond het al een hele eer om in de finale te mogen staan van de Zilveren Champignon en nu heb ik nog gewonnen ook, mijn geluk kan niet op. Dit publiek heeft me zelf tranen van vreugde bezorgd’. Niet alleen Nefkens is in de prijzen gevallen, voor de andere finalisten heeft Rabobank Nederland geldbedragen van €1.000,-, €500,- en €250,-  ter beschikking gesteld.

Over de Zilveren Champignon
De Zilveren Champignon is een culinaire wedstrijd voor meer dan 40 professionals en hobbykoks. De Zilveren Champignon is dit jaar helemaal afgestemd op de Floriade, zo waren er ruim 20 verschillende voorrondes. Aan het begin van elke ronde ontvingen de koks een ‘black box’ met daarin ingrediënten waarmee ze moesten koken. De basisingrediënten van iedere ronde zijn de shiitake, oesterzwam, kastanje champignon en de witte champignon. Elke ronde is er een extra ingredient waar de deelnemers mee koken.
De organisatie is in handen van topkoks Peter Zandboer en Hein Willemsen en Ad Berends van GroentenFruit Bureau. De kookwedstrijd is een initiatief van Werkgroep Promotie Champignon vanuit Productschap Tuinbouw. De Zilveren Champignon wordt mede mogelijk gemaakt door de Mushroom Promotion Foundation, Promotiegroep Oesterzwam, Peugeot Nederland, Royal Leerdam, Rabobank en diverse andere sponsoren.GroentenFruit Bureau - Zilveren Champignon
Disclaimer

Copyright GroentenFruit Bureau 2011

GroentenFruit Bureau 2x2